За тези, които се колебаят дали си струва да купят или наемат имот на морето, сме избрали няколко предимства.

1. Ползи за здравето

През последните две години започваме истински да ценим здравето и да търсим възможността да живеем в здравословна среда.

Може да направите живота си по активен, когато живеете край морето. Средата е благоприятна за спорт- плуване, тичане по плажа, йога, фитнес, стречинг.

Доказано е, че плажната среда може да има дълбоко въздействие върху нашите чувства, емоции и здраве.

Няма по-успокояващо от шума на вълните – той лекува, а синият цвят е установено, че е свързан с чувството на спокойствие, мир и спомага за повишаване на креативността.

2. Защита на Вашите спестявания от инфлация

Гърция е изключително популярна туристическа дестинация и несъмнено има голямо търсене за покупка или наемаме на имот, което от своя страна е предпоставка за увеличаване на цените.

Това е чудесна възможност да се защити собствения Ви капитал от инфлация!

3. Получаване на допълнителен доход от продажба

Според прогнозите се очаква цената на квадратен метър в Гърция да нарасне постепенно в следващите 3 години с около 35-40%. Това е сигурна предпоставка, че след 3 години ще можете да продадете Вашия имот на много по-добра цена.

Резултатите от анализите на пазара в Гърция сочат еднозначно, че търсенето се повишава, с което и цените на имотите, особено в крайбрежните и курортни селища. Сега е момента да се инвестира в имот в Гърция!

4. Потенциалът за целогодишен доход от отдаване под наем прави такъв дом ценен актив.

Притежаването на дом край морето е сигурна инвестиция и чудесен инструмент за отдаване под наем и получаване на допълнителен доход.

Можете да планирате семейна си ваканция, като през останалата част от сезона да отдавате под наем вашето жилище- апартамент, къща или вила.

Относително е да се определи размерът на допълнителния доход, който можете да генерирате от отдаване под наем. Зависи от местоположението, вида на имота, брой стаи, удобства и много други. Сигурно е обаче, че туристическият сезон в Гърция е повече от 5 месеца- започва през май, достига пик- юли/август и приключва октомври.

5. Сгради с високи стандарти за строителство

А знаете ли, че стандартите за строителството в Гърция са много високи още от средата на 80-те години и са едни от най-високите в ЕС. Това е гаранция за качествено изпълнение, здравина и сигурност на сградата на вашия имот.

6.Неприкосновеност върху собствеността

Собствеността е едно от основните права на човека и е защитена от международните договори на ООН и Европейския съюз. Това, че сте собственик на имот в държава, на която не сте гражданин не е повод за притеснение, а е гарантирано от европейските законови норми.

7.Качество на живот

В Гърция предприятия от индустриален тип, които замърсяват околната среда са малко. Развива се основно селското стопанство- отглеждане на плодове, памук, маслини. Съчетание между модерни градове и малки добре устроени селища. Интернет и комуникации на много добро ниво.

Красивата и чиста природа, вкусната храна, приветливите хора правят Гърция предпочитана дестинация не само за семейна ваканция, но и за постоянен жителство. Все повече от така наречените “дигитални номади” намират своето място именно тук.

Ние от Greximo сме на ваше разположение да ви съдействаме при избора ви. Нека заедно открием вашия мечтан дом!