5 дейности, които могат да направят вашата почивка още по-специална

Несъмнено Халкидики е една от най-добрите и популярни летни дестинации, независимо дали сте на почивка със семейството си или с приятели.

Обикновено почивката се свързва с плаж, барове, таверни и нощен живот. Но ако искате да направите нещо разнообразно, специално и запомнящо се, можете да комбинирате лятната си ваканция с уникални дейности и преживявания.

В настоящата публикация ще ви представим 5 дейности на Халкидики, които вярваме ще ви предложат незабравими моменти.

1. Ветроходен круиз

Има безброй райони на Халкидики, които можете да посетите. Но за да откриете непознатите красоти на района невидими от брега, ви препоръчваме да се възползвате от възможността за обиколка с яхта. Районът на Халкидики е много предпочитан за ветроходно пътуване, тъй като има красиви плажове, до които достъпът с автомобил не е лесен, а дори и невъзможен. Така, че можете просто да наемете ветроходна лодка и да се насладите на пейзажа, златните плажове и да поплувате в кристално чистите води на Халкидики.

Популярни места от където можете да наемете са: Неос Мармарас, Никити, Сани, Неа Мудания и разбира се на почти всички пристанища на полуострова.

2. Водни спортове и игри

На много плажове на Халкидики може да откриете училища за водни спортове. Районът на Халкидики е най-подходящ заради тихите и спокойни води, които гарантират безопасно практикуване. Водни ски, водни колелета, джетове, джет ски, морски каяк са едни от най-популярните. Те са лесни за научаване дори и за деца и за всички, които обичат водните спортове.

Предлагат се еднодневни екскурзия с каяк, където може да посетите отдалечени плажове с непокътната природа. Популярно място поради уникалните си плитки, бистри и спокойни води е района на Вурвуру, Ситония.

3. Пешеходен туризъм

И на трите ръкава на Халкидики има пътеки, които предлагат чиста околна среда, красиви пейзажи, маршрути през горите и спиращи дъха гледки към необятното море. Чрез туризъм може да поддържате добро физическо състояние, като изследвате красотата на местната природа. В отделна статия ще ви представим някои от най-популярните туристически маршрути.

4. Гмуркане

Ако обичате гмуркането, то Халкидики е идеален избор за вас. Имате възможността да се потопите в кристално чисти сини води и да се насладите на красивото морското дъно. Има различни училища, предлагащи програми за малки и големи, за опитни и начинаещи, които могат да ви обучат и снабдят с нужното оборудване. Изживяването със сигурност ще ви очарова. Популярни места за тази дейност е Никити, Порто Карас и Сани.

5. Културни събития

Фестивалите в Халкидики са ежегодни и се организират в повечето туристически райони. Тези събития са свързани с музика, танци, театрални постановки, концерти и живописни изложби. В който и район да се намирате, ще откриете събитие, което може да во донесе много положителни емоции и настроение. Може да дегустирате традиционна местна кухня, деликатеси, напитки и да усетите гостоприемството на местните жители. По известни и познати фестивали са в Афитос, Агиос Мамас, Сивири, Сани и др.

Когато избирате да купувате дом е добре да познавате дейностите, традициите и културните събития на региона или селището, което сте избрали. Това ще ви даде възможност да извлечете максимума от вашия престой, а и защо не да станете част от тези дейности.

Ние от Greximo сме на ваше разположение да ви подпомогнем в избора ви.